HTML

Címkék

Legújabb hozzászólások

2009.09.18. 17:54 harkalygergo (törölt)

A gazdasági olló folyamatos tágulásának okai

Mindenki észreveheti, hogy vannak olyanok, akik befektetései, vállalkozásai folyamatosan megbízhatóan és jól működnek; és vannak, akik az eddigi nyolcvan-kilencvenezer helyett most 60-70 ezer forintért küzdenek valamelyik hipermarketben, üzletláncban, vagy egy nemzetközi középvállalkozásnál, 8-12 órában, hajnalban kelnek, és éjszakára érnek haza. Ezek az emberek nem értik, miért történik ez, s folyamatosan siránkoznak helyzetük miatt, ahelyett, hogy megoldást keresnének arra.

Vallom, hogy mi magunk döntjük el a fizetésünket, azzal, hogy mit és hol vásárolunk!

Kérdezem Önt:
Hol szokta intézni a napi bevásárlást? Kis haza üzletekben vagy valamelyik üzletláncnál, hipermarketben?
Tudom, mit válaszol!

Hiszen az ÖN nehezen megkeresett pénzéről van szó!

Azonban ha az adott magyar vállalkozó helyzetébe belegondol, rájön, hogy nem lesz más lehetősége a megélhetésre, csak ha cégét bezárja, s ő is elmegy "robotolni" valamelyik külföldi tulajdonú multihoz - minimálbérért, vagy közel annyiért!

Az az árus, aki reggel hattól várja vevőit kis újságosbódéjában, az a kezdő vállalkozó, aki saját és családja megélhetése végett másod- vagy harmad-disztribútora egy nagykereskedésnek, nem tud versenyképes marad. Pedig a kisboltokban is feltölthetjük a telefonunkat,vehetünk lámpát, akkumulátort, fehérneműt vagy kedvenc magazinunkat, stb. Persze nem kapunk helyette extra pontokat, amelyeket aztán ugyanott újra elkölthetnénk!

Ha Ön lenne a helyében, akkor is így viselkedne?

Azaz azzal, hogy Ön a saját pénztárcáját kímélve inkább a külföldi, s alacsonyabb árú, vagy magyar, de jóval olcsóbb helyen kapható terméket választja, saját fizetését is meghatározza!

Azt, hogy milyen szinten élünk, mi magunk határozzuk meg és tartjuk fent.
Adott pénzügyi keret szétosztására két lehetőség van:
- mindenki viszonylag egységesen, jól él;
- vannak kiemelkedően magas színvonalon, és persze, alacsony szinten élők is.

Mit gondol, most melyiket éljük? Önnek megfelelő így?

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cashnet.blog.hu/api/trackback/id/tr831580258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása