HTML

Címkék

Legújabb hozzászólások

2009.09.18. 19:01 harkalygergo (törölt)

Piramis vagy pilótajáték? Avagy a ScienNet alapjai!

Talán mára mindenkinek ismerős név lehet a ScienNet International LLC.
Alapvetően kétféle vélemény fogalmazódott meg a céggel kapcsolatban, a partnerei természetesen dícsérik, a kívülállókat viszont könnyen elbizonytalaníthatja a rengeteg kérdőjel a cég jelene és legfőképpen múltja kapcsán!

1. Kik hozták létre a céget?
A cég korábbi tájékoztatása alapján:

"Több évtizedet átölelő törzsvásárlói rendszer működtetésében szerzett, gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és humán tapasztalatokra alapozva alapították meg külföldi szakemberek, az elérhető leghozzáértőbb nemzetközi szakemberek közreműködésével" Forrás: www.sciennet.com/hu/content/kerdesek-valaszok Konkrétan kik is ők?
Ezt senki nem tudja! Valószínűleg nem is léteznek.

2. Hol a cég székhelye?
A hivatalos tájékoztatás alapján itt: 1023 15th Street, NW, Suite 401, Washington DC 20005. Forrás: www.sciennet.com/hu/content/impresszum
A Teljes szintet a Nemzeti Amerikai-Arab Kereskedelmi Kamara bérli.

3. Kik a cég vezetői?

Leinemann Zsolt (lentebb további információ róla!), mint a cég magyarországi partnercégének ügyvezetője elmondta:
"A ScienNet International LLC. tulajdonosi köre érthető módon nem kíván a nyilvánosság elé kerülni..." , "A tulajdonosi kör azért automatizálta teljes egészében a Rendszert, hogy ne kelljen az esetleges középpontba és nyilvánosság elé kerülés miatt elviselni az ezzel járó kellemetlenségeket." Forrás: www.sciennet.blog.com/2008/10/

Ebben az esetben nem található felelős személy az esetleges problémák kezelésére!

4. Reklámkampány?

Egy-másfél évvel ezelőtt indult a folyamat: már 20.000,- forinttal részt lehetett venni a magyarországi kampányban. Elsődleges cél egy 200 milliós tőke megszerzése volt, mely létrejötte esetén azonnal indul a "Hatalmas Reklámhadjárat!". Aztán elérkezett ez a pillanat is, mégse indult a kampány.

A második lépcsőben már szavazni lehetett annak indulásáról. Tavasz? Nyár? Ősz? Természetesen a legtávolibb dátum, az ősz nyert! Aztán ahogy közeledett ez is, újabb kifogás érkezett: ha egy adott időpontig meglesz egy megfelelő számú törzsvásárló, nem lesz kampány, s mindenki levásárolhatja a befizetett részesedést. Sajnos nem lett meg az elvárt létszám, ezért újabb ötlet született: egy egymilliárd forint értékű kampánycsomagot fognak összehozni 300 millióból, ahhoz azonban ugye mindenképpen kell ez az összeg. Összejött, sőt kicsit meg is haladta. Eljött szeptember elseje és elindult a rajzfilm a tévében! Tehát egyéves huzavonával most elkezdték leadni azokat a reklámokat, amik már évek óta megvoltak, s közben még behúztak 100 milliót a vásárlóktól! Forrás: http://mx.sciennet.com/index.php?p=29

5. Internet:

Érdekes módon ez az amerikai cég Budapestről üzemelteti a www.sciennet.com oldalt. Ez jól látható az IP location meghatározásával itt.
Plusz, ha a keresőbe beírjuk a sciennet nevet, csupa magyar találatot hoz ki.
De persze cseles módon a blogját az amerikai blog.com-ról üzemelteti.

6. Leinemann Zsolt:

Korábban, mára nemzetközivé nőtt törzsvásárlói rendszer indulásánál vezető beosztásban tevékenykedett. Így jól ismerte a rendszert, tehát nem volt nehéz dolga, hogy lemásolja, s létrehozza saját vállalkozását, a ScienNetet. Vajon akkor miért is hivatkozik névtelen, külföldi szakemberekre?

Zsolt neve a keresőbe beírva érdekes találatokhoz vezet. Korábban részese volt egy olyan gyémántüzletnek, amelyben olcsó ipari gyémántokkat adtak el valódi ékszerként a tudatlan, jóhiszemű magyaroknak! www.index.hu/gazdasag/magyar/mancs402
www.index.hu/bulvar/2009/09/15/vademeles_a_gyemantcsalasi_ugyben

7. Termékpartnerek:

Érdekes adat az is, hogy a Reál rövid idő alatt felmondta a ScienNettel kötött szerződését, 2009. január 1-jétől nem ad el neki utalványt. A Coop boltok a ScienNetnek 1%-os partnerei, míg egy másik, igényesebb törzsvásárlói közösségnek már 3-4% árrést biztosítanak! Véletlen? Nem hinném...

8. "Erősítsük a magyar gazdaságot" - hangoztatja a cég

Csakhogy egy offshore amerikai cég összesen 0,- forintot adózik Magyarországon, plusz a termékpartnereknek is áfamentes számlát állít ki. Érdekes, hogy ezek után ilyen kijelentéseket mer tenni!

2 komment

Címkék: sciennet


A bejegyzés trackback címe:

https://cashnet.blog.hu/api/trackback/id/tr241580259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ficsur 2009.09.18. 20:52:18

Őszintén szólva a Lyoness sem külömbözik ettől, olyannyira nem, hogy az a felmenő ! Piramis játék mind a kettő, hiszen az előlegezést, nem egészítik ki, s vásárolják le, hanem pénz szerzési lépcsőnek használják ! Természetesen az előlegezőket már APEH-es szemek figyelik éberen.

Perhács Ferencné Suga Eszter 2009.10.06. 11:43:27

Engem és a páromat az egyik ismerősünk szervezett be a ScienNet rendszerébe. Összesen egy előadásra mentünk el, ahol már rögtön regisztráltak is minket. De mivel nem sikerült átláthatóvá tenniük számunkra, hogy hogyan is működnek, ezért mi már nem fizettük be a fejenkénti 10.000 Ft-ot, ami 1 db "jognak" az ára. Azóta nem foglalkozunk velük. Bár szerintem minden ember számára kecsegtető ez a "könnyű" pénzszerzési lehetőség. Ezért mindig lesznek olyanok, akik bedőlnek ezeknek az ámításoknak.
süti beállítások módosítása