HTML

Címkék

Legújabb hozzászólások

2009.12.03. 17:38 harkalygergo (törölt)

Pénzügyek tanácsok Önnek!

Mostani bejegyzésem - bár fontos pénzügyi tanácsokat tartalmaz - mégis az általánosságából adódóan mindenkinek szól, így Önnek is!

Magánszemélyeknek

1. Hitel? STOP! Kerülje el a hiteleket! Az emberek többsége nem, vagy csak egy általános elemzést végez, hogy a leendő havi törlesztőrészlet belefér-e a keretbe. Azonban nem számolnak a váratlan kiadásokkal, az állandónak hitt bevételek csökkenésével vagy az árfolyam emelkedésével. Alapvetően inkább azt javaslom, ne is vegyen fel hitelt (semmire), költse az így így megsprórolt összeget magára, családjára vagy barátaira.

2. "Zsidó-módszer" A monda szerint a zsidók meggazdagodásának alapvető módszere az volt, hogy a bevételek egyharmadát félretették. Önnek azt javaslom, ha ekkora megtakarításra nincs is módja, legalább 10%-ot tegyen félre folyamatosan!

3. Játék a befektetésekkel A részvény típusú megtakarítások (például unit-linked termékek) esetében érdemes odafigyelni az árfolyamváltozásokra. Sokuk esetében ugyanis van mód az alapok közti éven belüli váltásra, akár díjmentesen is. Az első ilyen jellegű tranzakciót november-december tájékán javaslom megtenni, amikor várhatóan magas áron értékesíthető a részvénycsomag, elkerüljük az év elején tapasztalható visszaesést és a teljes összeggel magas kamatozású kötvényekbe szállhatunk be. Ugyanezt tegyük meg visszafele is, március-április környékén, így alacsony áron juthatunk ismét a korábban birtokolt részvényeinkhez. A 2010-es választások miatt azonban most érdemes várni annak lezajlásáig!

4. Kevesebb kiadás = több bevétel Sokan két meghatározó ok miatt választják azt, amit: azt hirdetik vagy az van a közelben. Részletezve: figyeljünk oda napi költekezésünkre, hiszen az akciókkal vagy akár a mostanság terjedő, pénzvisszatérítést ígérő törzsvásárlói rendszerekkel is sokat nyerhetünk. Emellett felül kell vizsgálnunk rendszeres havi kiadásainkat is, így például telefon- és internetszámla, folyószámla, stb.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cashnet.blog.hu/api/trackback/id/tr281571699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása