HTML

Címkék

Legújabb hozzászólások

2009.09.18. 17:33 harkalygergo (törölt)

Törzsvásárlói rendszerek gazdaságra gyakorolt hatásai

 

      Képzeljen el egy rendszert, melyben vásárlók és eladók tömörülnek! Képzelje el, hogy tagnak lenni mindkettőjük számára előnyös és anyagilag kifizetődő! Képzeljen el egy olyan vásárlói közösséget, amely meghatározott üzletekben vásárol azért, hogy vásárlásaiból származó kereskedelmi árrésből részesüljön!

Vajon milyen gazdasági hatásai lennének egy ilyen ötletnek?

       1. Kereskedelmi árrés egységesebb, általánosabb elosztása
Azzal, hogy azok az emberek, akik eddig a nagy multikban vásároltak olcsón, most a kis- és középvállalkozásoknál költik el pénzüket, előnybe részesítik őket. Az eddig egy nagy üzlethálózatnál jelentkező kereskedelmi árrés most több kis üzletnél csapódik le, egységesebben szétoszlik a hatalmas tőke az "átlagos" emberek között.
       2. Kisbefektetői kör létszámának növekedése
Ha továbbvisszük az előbb felvázolt elgondolást, még egy fontos dologra következtethetünk. Hosszútávon a most egyre táguló gazdasági olló egyre inkább összehúzódik. Megszűnik a kis létszámú hatalmas összegeket befektető és mozgató magánszemély, egyre inkább a kisbefektetőkre helyeződik a hangsúly.
       3. Ár-meghatározás ésszerűsítése
Azzal, hogy kiskereskedelemben vásároljuk meg az árút, talán megszüntetjük a multik "minél olcsóbban" hozzáállását.
       4. Fehér-gazdaság
Mivel érdekemben áll hivatalosan vásárolni - a hivatalosan vásárolt árú után kapok visszatérítést - ezért fehéredik a gazdaság. Minden forintunkat számlával költjük el, azután kötelezően befizetik az adót, ami egy dinamikusabb, átláthatóbb és tisztább gazdaságot ad majd.
       5. Ésszerűbben vásárló társadalom
Mivel egy ilyen rendszerben nincs minden kereskedő benne, azok pedig, akik vásárlóként használják azt, valószínűleg csak a rendszer kereskedőinél költik el pénzüket. Ezáltal minden vásárlás, PÉNZKÖLTÉS előre megtervezetten történik, így az első látásra vonzó és praktikus, de egyébként felesleges áru vagy szolgáltatás egyre kisebb mértékben vonzza majd a vásárlókat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cashnet.blog.hu/api/trackback/id/tr61580255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása